منصور شیشهفروش در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به سرمایهگذاریهای انجام شده به منظور افزایش سرانه فضای سبز در تمامی شهرستانهای استان اصفهان، گفت: با توجه به تاثیرات مطلوبی که فضای سبز، درختها، درختچهها و پوششهای گیاهی بر کاهش اثرات ریزگردها و همچنین کاهش زیانهای ناشی از خشکسالی دارند، توسعه جنگلهای دست کاشت از جمله اولویتهای استان اصفهان به شمار میرود.
وی با بیان اینکه طی 10 سال گذشته تاکنون فعالیتهای زیادی به منظور افزایش سطح زیر کشت جنگلها و فضای سبز در اصفهان انجام شده، افزود: طی این بازه زمانی، 100 هزار هکتار جنگل دستکاشت در سطح استان اصفهان ایجاد شده است تا به این وسیله از پیشرفت بیابان و بروز پدیده بیابانزایی در سطح این استان جلوگیری شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اظهار داشت: بیابانها میتوانند یکی از اصلیترین کانونهای بروز پدیده گرد و غبار لقب بگیرند و بنابراین تلاششده است تا با ایجاد جنگلهای مصنوعی و همچنین توسعه پوششهای مختلف گیاهی، از بروز چنین پدیدههایی جلوگیری شود.
وی به مهمترین کانونهای ایجاد گرد و غبار در سطح استان اصفهان اشاره کرد و ادامه داد: آران و بیدگل، برخوار، اصفهان، خور و بیابانک، نایین، نطنز و اردستان از جمله شهرستانهایی هستند که استعداد زیادی برای تبدیل شدن به کانونهای گرد و غبار دارند؛ کما اینکه هماکنون نیز برخی از این شهرستانها، از جمله کانونهای گرد و غبار در سطح استان محسوب میشوند.
شیشهفروش به اعتبارات اختصاص یافته به منظور مقابله با بیابانزایی در اصفهان اشاره کرد و بیان داشت: در سال گذشته بالغ بر 14 میلیارد ریال در سطح استان اصفهان برای مقابله با پدیده بیابانزایی اختصاص یافت.
اختصاص اعتبار به عوامل تهدید کننده در اصفهان
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه اعتبارات مختلفی برای جلوگیری از عوامل تهدید کننده ایمنی، بهداشت، محیط زیست و مسائل مختلف در این استان اختصاص یافته است، تصریح کرد: در این میان میتوان به اختصاص اعتبارات لازم به منظور حفاظت از جنگلها و مراتع، مقابله با آفات گیاهی و حیوانی و جلوگیری از بیماریهای مختلف مانند سالک اشاره کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه مبلغ قابل توجهی برای حفاظت از جنگلها و مراتع این استان اختصاص یافته است، اضافه کرد: این اعتبارات به بیش از 8 میلیارد ریال میرسد که تماماً به منظور حفظ جنگلها و مراتع استان اصفهان از خطرات تهدید کننده اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین تهدیدات مراتع و جنگلهای دستکاشت استان اصفهان، هجوم ملخهای کوهاندار است، گفت: در سال جاری یک میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار به منظور مقابله با ملخهای کوهاندار اختصاص یافته است.
شیشهفروش افزود: ملخهای کوهاندار سالانه خسارتهای بسیاری را به مراتع و جنگلهای دستکاشت استان اصفهان وارد میآوردند که در سال جاری با اختصاص این میزان اعتبار، بیش از 90 درصد از خسارتهای ناشی از هجوم این ملخها به جنگلها و مراتع کاسته شد.
کاهش 30 درصدی بروز بیماری سالک در اصفهان
وی همچنین با اشاره به بروز بیماری سالک در برخی از شهرستانهای استان اصفهان، اظهار داشت: چهار میلیارد ریال به منظور پیشگیری و کنترل این بیماری در سطح استان اصفهان اختصاص یافت که اقدامات انجام گرفته در این راستا نیز نتیجهبخش بوده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از کاهش بروز این بیماری در این استان خبر داد و تصریح کرد: بروز بیماری سالک در سطح استان اصفهان 30 درصد کاهش یافته که نتیجه اختصاص این اعتبارات و همچنین انجام فعالیتهای لازم بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته بوده است.
نظر شما